Ticker

6/recent/ticker-posts

Yorgun ve şiş gözler için

Yorgun ve şiş gözler için

Çok fazla
veya çok az uyumak, bir gece öncesinde alınan alkol, aşırı miktarda kafein tüketmek, stresli olmak, yapay ışıklar, bilgisayar ve televizyon gibi olumsuz etkilere uzun süre maruz kalmak sabahları şiş gözler ile uyanmanın başlıca nedenleridir.

Ertesi sabah uyandığınızda aynada hoş olmayan görüntüler ile karşılaşmak istemiyorsanız bir gece önceden almanız gereken bir kaç basit önlem alabilirsiniz.

Ne yapmalıyız?

Zambak, papatya, ıhlamur ve lavanta çayları ile yapılan güzellik kürleri gözlerdeki yorgunluk ve şişlikleri giderir. Bunun için örnek olarak bir tutam ıhlamuru 1 çay fincanı kaynar suyun içine koyarak 10 dakika bekletin. Ardından süzerek soğumaya bırakın.

İki makyaj pamuğunu çaya batırarak göz kapaklarınıza kompres yapın. 10 dakika bekledikten sonra, yıkayın. İki dilim çiğ patatesi göz kapaklarınıza yerleştirerek 15 dakika bekleyin. Daha sonra ılık su ile yıkadıktan sonra kurulayın. Gözaltı şişlikleri için antioksidan özellikli göz kremleri de kullanabilirsiniz.

Probleminiz kronikleşti ise ve ne yaparsanız yapın şiş gözler ile uyanmaktan kurtulamıyorsanız kalp-damar sistemininizi etkileyecek sporlar yapmalısınız. Yürüme, koşma, bisiklet ve aerobik gibi sporlar, vücutta ödeme yol açan tuz ve toksinlerin atılmasını sağlar.

Bu sporlar tüm vücuttaki şişliklerin giderilmesine yardımcı olmaktadır. Şişliklerin inmesini beklemek için yeterli zamanınız yoksa bir parça buzu göz çevrenize gezdirerek sürün.

Şiş gözleri makyaj ile kamufle etmek için ten renginize uygun bir kapatıcıyı elmacık kemiklerinize kadar geniş bir bölgeye ince bir kat halinde sürün. Farınızı koyu renklerden seçin. Koyu renkli bir rimeli sadece üst kirpiklerinize sürün.

Yorum Gönder

0 Yorumlar