Muz ve Muzun Faydaları

Muz ve Muzun Faydaları

Muz: Muzgiller familyasından; sıcak bölgelerde yetişen, çok yıllık ve çok büyük bir otsu bitki cinsidir.

Yurdumuzda Antalya ve Anamur çevresinde yetiştirilir. Muz ağacının gövdesi; toprak altında kök-sap veya soğan halinde bulunur. Yaprakları bu kök-saptan çıkar.

Tabandaki çiçekleri meyve verir. Meyvelerin tamamı sarkık bir sapın üzerinde toplu halde bulunur.

Nişasta ve şeker bakımından zengindir. Lezzetlidir. Fırında veya güneşte kurutulduğu zaman çok besleyici bir un verir.


Muzun içeriğinde B1, B2, C, D, E ve P vitaminleri ile magnezyum, bakır, demir ve fosfor mineralleri de bulunmaktadır.

Muzun Faydaları:

Vücudun ihtiyacı olan bütün maddeleri karşılar.

Kemiklerin gelişmesini sağlar. Nekahat devresini kısaltır.

Sinir zafiyeti ve yorgunluğu giderir.

Böbrek ve mafsal iltihabında, bağırsak hastalıklarında faydalıdır.

Müzmin kabızlık çekenler fazla yememelidir.

***********************************************
Bu yazıyı beğendiniz mi? Paylaştıkça çoğalan tek şey bilgidir. Lütfen bu yazıyı sevdiklerinizle, arkadaşlarınızla paylaşın
***********************************************

0 yorum:

Yorum Gönder

Sitemizde kürleri yayınlanan İbrahim Saraçoğlu, Ahmet Maranki Suna Dumankaya gibi Uzmanlara sorularınızı kendilerine ait web sitelerinden sorunuz. Reklam amaçlı veya Link almak için yapılan yorumlar yayınlanmaz.

Bizi takip edin

  Facebook      Twitter

Son yazılar