Ticker

6/recent/ticker-posts

Mide ekşimesi-mide yanması için faydalı yiyecekler

Mide ekşimesi-mide yanması için faydalı yiyecekler

Mide ağrılarınızı giderecek sağlıklı ve dost besinler ile yemek yemenin keyfini çıkarabilirsiniz...

Karnabahar : Haşlanmış karnabahar, midenizi asit saldırılarından koruyup tüm sorunları giderebilmektedir.Karnabaharın içeriğinde bulunan gefarnato maddesi ülser ilacının hammadesi olarak kullanılmaktadır.

Lahana : Lahananın çiğ olarak yenmesi tercih edilmelidir. İnce şeritler halinde doğrayarak salatasını yapın. Meyve presinde lahananın suyunu sıkarak aynı miktarda elma suyu ile karıştırın ve için.

Lahana, ülser ve gastrit ilacı olarak bilinir. Dörtte bir lahanayı yıkayarak kalın şeritler halinde doğrayın. 1 kerevizi soyup doğrayın. 1 havucu temizleyerek dilimleyin. Lahana, kereviz ve havucu katı meyve presi ile sıkarak sabah akşam suyunu için.

Patates : Çiğ patatesin suyu mide yanmasının doğal ilacıdır. Patatesi soyarak katı meyve presinde suyunu sıkın. Su,havuç suyu veya kereviz suyu ile karıştırarak için.

Elma sirkesi : Salatalarınızda veya mezelerinizde elma sirkesi kullanın.

Maden suyu : Mide asidinin büyük bir bölümünü etkisiz hale getirir.

Ispanak : Ispanağı buharda pişirin veya haşlayarak yiyin. Taze yapraklarını salata olarak tüketin.

Zeytinyağı : Çiğ olarak kullanıldığı zaman zeytinyağı besinlerin midede kalma süresini azaltır ve yağların sindirimi için safra salgısını artırır.

Baklagiller : Fasulye, bezelye ve mercimekte bulunan bioflavionid maddesi, midenin koruma faktörünü artırır.

Muz : Mideyi seven meyvelerin başında gelmektedir. Ara öğünlerde birer muz yemek, midedeki yanma hissini ortadan kaldırabilmektedir. Muz, mide enzimleri ve hücrelerinin üretimini de artırır.

Kızarmış ekmek : Midenin salgıladığı aşırı asidi kurutarak yanma hissini giderir.

Meyankökü : Güçlü bir mide koruyucusudur.Yapılan son araştırma sonuçlarına göre meyankökü midedeki aşırı asitlenmeyi azaltmaktadır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar