Ticker

6/recent/ticker-posts

Ağrı kesici şifalı bitkiler

Ağrı kesici şifalı bitkiler

Bitkiler, binlerce yıldan bugüne kadar ağrı kesici olarak kullanılıyor.

İşte merak ettiğiniz ağrı kesici bitkiler

Kekik yağı (romatizma): Kekik yağının içinde bulunan karvakrol ve timol maddelerinin güçlü ağrı kesiciler olduğu ispat edilmiştir. Kekik yağı, romatizma ağrılarının giderilmesinde zeytinyağı ile karıştırıldıktan sonra dıştan ovularak kullanılır.

Haşhaş (çeşitli): Haşhaş meyvesinden elde edilen ve “opiatlar” denen afyon alkaloitleri (Morfin gibi) güçlü ağrı kesicilerdir.

Gümüşdüğme (migren): Ülkemizde de yaygın olarak bulunan Gümüşdüğme bitkisinin yaprakları migren ağrılarını gidermek amacı ile kullanılır. Bu kullanım özellikle İngiltere, Kanada gibi ülkelerde oldukça yaygındır.

Güzelavrat otu: Zehirli bir bitkidir. Doktor kontrolünde kullanılması gerekmektedir. İltihaplı ağrıları kesici özelliği vardır.

Karanfil esansı (diş): Karanfil esansı ve etkili maddesi öjenol diş hekimliğinde kullanılan ağrı kesici ilaçların terkibine katılır. Halk arasında diş çürüğünün içine 1-2 damla koyularak kullanılmaktadır.

Şeytantırnağı kökü (hafif ağrı): Güney Afrika’da yetişen bu bitkinin kökünden hazırlanan çay dahilen hafif ağrı kesici olarak kullanılır.

Köpek üzümü, yaban mersini (yara): Kurutulmuş çiçekli dallarından hazırlanan çay ağrı kesici olarak içilir. Yaralar ve basur memeleri köpek üzümü çayı ile yıkanır.

Papatya çiçeği (basur): Papatya Çayı basur gibi iltihaplı yaralara karşı pansuman halinde ağrı kesici ve yara iyileştirici olarak kullanılır.

Zeytinyağı (baş) : Uzmanlar zeytinyağını da ağrıya karşı “birebir” bitki yağları arasında gösteriyor. Bunun sebebi ise sızma zeytinyağında, ağrı kesici ilaçlarda da bulunan “ İbuprofen “ adlı maddenin bulunmasıdır.

Hangi ağrılarda hangi bitki etkili

Baş: Sızma zeytinyağı tüketimi, migren gibi genelde kronik ağrıların etkilerini azaltmaktadır. Baş ağrısı için mentol ve okaliptüs yağı da önerilmektedir.

Boyun ve bel: Kafuru 10 gün boyunca günde bir kere ağrıyan bölgelere sürmek yeterli. Özellikle bel ağrılarında zencefil ve edrefil (cennet biberi) karışımı uygulanabilir. Bu, yakıcı bir karışımdır ve çok iyi ağrı kesicidir. O bölgenin sıcak kalması için de yünlü bir bezle sarılır. Ancak bunun mukozaya yani göze, ağza ve burna kaçmamasına özen gösterilmelidir, çünkü yakıcıdır ve mukozaya zarar verir. Günde 1 kere olmak üzere 3 gün süre ile uygulanır.

Eklemler (diz, dirsek, kol, bacaklar): Kafur ağrı kesici olarak romatizmal rahatsızlıklarda etkili olmaktadır. Ancak bu kesinlikle dahilen kullanılmaz çünkü zehirlidir, haricen sürülmelidir. 3 tablet kâfur, 250 gr saf alkol içinde eritilir. Ağrı olan bölgeye ve civarına diz, dirsek, kol ve bacakların eklem yerlerine sürülür.

Diz kapakları: Halk arasında domates ilacı olarak bilinen salisilik asit, saf alkol içinde eritilir. Ağrıyan bölgelere, ayak parmaklarına ve diz kapaklarına günde 1 kere olmak üzere 10 gün süre ile sürülür.

Eskiden salisilik asit satılmadığı için söğüt ağacı dal ve yaprakları kaynatıldıktan sonra çıkan su, doğal salisilik asit elde edilirdi.

Bütün vücut: Susam yağı sinir uçlarını uyarıcı etkiye sahiptir. Hindistan’da insanlar, saç uçlarından ayak uçlarına kadar tüm vücutlarına ayda bir kez susam yağı ile masaj yapıyorlar. Vücut gevşiyor, rahatlıyor.

Kekik yağı, zeytinyağı ile karıştırılarak özellikle romatizmal ağrılarda, ağrıyan bölgeye sürülebilir. Ancak kekik yağı yakıcı bir yağ olduğu için tek başına sürülmesi sakıncalıdır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar