Ticker

6/recent/ticker-posts

Zayıflamak için kullanılan bitkiler

Zayıflamak için kullanılan bitkiler

At kuyruğu bitkisi idrar sökücü özelliği ile bilinir. Yağ dokularını eritmeye yardımcı olan atkuyruğu aynı zamanda yaraların iyileşmesine de yardım ediyor. Fakat tüm idrar söktürücü bitkilerde olduğu gibi çok miktarda tüketilirse böbreklerinize zarar verebilir.

Maydanoz, metabolizmanızı hızlandırarak bağ dokusunu güçlendiriyor. Maydanozu yemek ve çayını içmek, ödemlere ve vücudun su toplamasına karşı çok etkili bir yöntem olarak bilinmektedir.

Adaçayı zayıflamak isteyenler iştah kesici olarak kullanıyor. Çay ve yemeklerde baharat olarak da kullanılabiliyor.

Fesleğen vücutta biriken fazla suyu,ödemi atmaya yardımcı olur. Üstelik, içeriğindeki eter yağların moral yükseltici etkisi vardır

Kekik, sindirim şikayetlerini tedavi edici etkiye sahiptir. Metabolizmayı hızlandırır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. yorgunluk şikayeti olanlara zindelik verir.

Civanperçemi, tatlıya karşı iştahı kesicidir, tokluk hissi verir. Tazelik veren lezzeti, ağır yemeklerin tadını hafifletmektedir.

Biberiye, sindirimi düzenler. İyi bir canlandırıcıdır, kan dolaşımını hızlandırır, cildi sıkılaştırır. Et yemeklerinde baharat olarak kullanılır.

Tere otu, vücuttaki yağ yakımını hızlandırır. İnce yaprakları pişince acılaştığından çiğ tüketmek gerekir. Ayrıca içinde bir çok vitamin barındırmaktadır

Sinameki, kalın bağırsakta suyun emilmesini önleyerek müshil görevi yapar. Uzun süreli kullanıldığında bağırsaklarda yan etkilere neden olacağı için idrar söktürücü özelliği bulunan rezene ve nane gibi bitkiler ile desteklenmesi gerekir.

Balık otu, Metabolizmayı hızlandırarak zayıflamaya destek olmaktadır. İçeriğindeki maddeler tırnakları güçlendirir, saçlara parlaklık verir. Salata ve meyveli içeceklerin içinde kullanılabilir.

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. bu bitki tariflerinin kullanımını da yazarsanız çok sevinirim lütfen

    YanıtlaSil

Mucize iksirler bloğumuzda Uzmanların tariflerini sizlerle paylaşıyoruz. Uzmanların sitemizle hiçbir bağlantıları yoktur.