Ticker

6/recent/ticker-posts

Mango ve faydaları

Mango ve faydaları

Olgunlaşmış mango oldukça yararlıdır.

Mangodaki ana besin maddesi şekerdir. Bunun dışında tartarik asit ve malik asite ilave az miktarda sitrik asit de bulunmaktadır. Bu asitler vücut tarafından kullanılmaktadır ve vücudun alkali kaynaklarını koruyabilmesine yardımcı olmaktadır.

Olgunlaşmamış mango meyvesi, vücudu sıcağın ve kavurucu rüzgârların zararlı etkilerine karşı korur. Sıcak kül üstünde pişirilen mango su ve biraz şeker ile karıştırılarak bir içecek hazırlanırsa, bu sıcak çarpmasına karşı çok etkili bir tedavi yöntemidir.

Ham mangonun üstüne biraz tuz serperek yemek yaz aylarında aşırı terleme sonucunda oluşan tuz ve demir kaybını azaltmaktadır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar