Ticker

6/recent/ticker-posts

Çam terebentin yağı faydaları

Çam terebentin yağı faydaları
Çam terebentin yağı genellikle saç bakımı için kullanılan bir bitkisel yağdır. Fakat içine baz yağlar karıştırılmadan kesinlikle tek başına kullanılmaması gerekir.

Çam terebentin Yağının Faydaları:
 
Solunum sıkıntıları, bel soğukluğu, idrar yolu enfeksiyonları, astım, şeker, romatizma tedavisi için kullanılır.Grip döneminde bağışıklık sistemini güçlendirip, vücudun dirençli olmasını sağlar.

Hemoroit için yararlıdır. Saç dökülmesi ve kepeği önlemek için kullanılır. İştah açıcıdır, süt arttırıcı, regl söktürücü olarak kullanılmaktadır. Kılcal damarları uyararıp kan dolaşımını düzenlemektedir.

Kullanışı ve dozu: Bir çağ bardağı suyun içine 4 damla Çam terebentin yağı damlatılarak günde 3 defa alınır. Egzamaya, kuru cilde ve saça masaj yapılmak suretiyle uygulanır. Saç diplerine friksiyon yapılır. Sinüzit için sabah ve akşam buruna 1-2 damla damlatılır. Ayrıca cilde masaj yapılarak kullanılmaktadır.

Saç Bakımı - Yağlı ve Cansız Saçlar İçin :

Portakal yağı, Çam Terebentin esansı, Defne uçucu yağı, Biberiye yağı ,Mersin yağı, Papatya yağı karıştırılarak saç diplerine ve saça yedirilir. Arzu edildiği kadar bekletildikten sonra saçlar yıkanır. Saç diplerinde bit ve sirke oluşumunu önler. Haftada iki defa uygulanabilir.

Saçlar için susam yağı, fındık yağı, ceviz yağı ve badem yağı ile beraber saça friksiyon yapılarak kullanılır. 200 ml. şampuan şişesine 25 damla konulup şampuan ile birlikte kullanılabilir. Bazı yağlar olmaksızın tek başına kesinlikle kullanılmamalıdır. Gözle temas ettirilmemelidir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar