Ticker

6/recent/ticker-posts

gözenek sıkılaştırmak için

gözenek sıkılaştırmak için

Yüzünde geniş gözenekler ve siyah noktalar, olanlar genelde ciltleri ne kadar temiz olsa olsun bakımsız görünürler. Yüzünüzde var olan gözeneklerin genişlemesini önlemek ve siyah noktalardan kurtulmanız mümkün.

Aslında yüzümüzdeki gözeneklerin asıl işlev yağ üreterek salgıladımak, cildimizi alerjilerden ve çevre kirliliğinden korumaktır. Eğer cildimizdeki gözenekler olmasaydı, yağlar derimizin altına inerdi. Bu da yüzümüzde kistler ve deri altında enfeksiyonlar neden olurdu.


Fakat çok gözenekli olan ciltlerde, eğer cilt yeterince temizlenmiyorsa siyah noktalar oluşmaya başlar. Hem görünüm hem de sağlık açısından siyah noktaların oluşmasını engellemek önemlidir.

Gözenekler neden genişler?

* Yağlı olan ciltlerde gözenekler daha açık olur.

* Yaşanılan sağlık sorunları nedeni ile kullanılan ağır ilaçlar cildi yağlandırabilir. Cilt yağlandığında da gözenekler açılır.

* Gözeneklerin nasıl olacağı kalıtım yoluyla belirlenir.

* UV ışınlarının da gözenekleri genişlettiği yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıkmıştır.

Gözenekleri daraltmak için...

Başlangıçta gözenekleri kapatmaya çalışmaktansa, yağ salınımını durdurmak ya da dengelemek gerekir. Yağlı ciltler her zaman su miktarı az olan ciltlerdir. Su miktarı az olduğunda ölü hücrelerin doku yüzeyine çıkarak asitli tabakayla koruma faktörü oluşturması zorlaşmaktadır. Bu nedenle cildin yüzeyi dış etkenlerden zarar görmektedir.

Ciltteki su miktarının çoğaltılmasıyla,
yağ üretiminin yavaşlatılması mümkündür. Bunun için de su bazlı ve doğru ürünlerin kullanılması şart. Yağlı ciltlere uygun olan ürünü kullanmak için de bir uzmana danışmak yararlı olur.

Dengeli bir cildin gözenekleri k
endiliğinden kapanır. 35 yaş altındaki genç ciltlerde gözeneklerin kapanması daha kolaydır. Cildin su ve yağ dengesi düzeldiğinde gözenekler ya kendiliğinden ya bakımla veya maskeyle kapatılabilir.

Ama yaşınız 35'in üstündeyse deri kalınlaşmış , çizgiler kırık çizgi haline gelmişse, bu gözenekleri kapatmak biraz daha zor olabilir. Gözenekleri kapatmak için mücadele etmek yerine, daha fazla büyümelerini önlemek daha iyi bir çözüm olur.

Gözenekleri temizleyen bantlar işe yarıyorlar mı?

Bantlar siyah noktaları azaltmak için uygulanan yöntemlerden biridir. Siyah noktaları kimi zaman tamamen ortadan kaldıran bu bantların kullanımları çok kolay. Bantları yapıştırmadan önce uygulayacağınız alanı ıslatıyorsunuz, suyla birlikte yapışkan bir özelliğe kavuşan bandı yapıştırıp kuruyunca çıkartıyorsunuz.

Ancak siyah noktaları alan bu bantlar, gözeneklerdeki yağları boşaltamıyor. Oksitlenen bölümü alabilen bantların, dokunun içinde bulunan kanalı kapatan yağ kütlesini alması mümkün değildir.


gözenekleri sıkılaştırmak için

* Bir soda ve bir limon suyunu karıştırıp buzkalıplarına koyarak dondurun. Bu buz kalıplarını cildinizi temizledikten sonra cildinize uygulayabilirsiniz.

* Uygun bir peelingden sonra yumurta akını tün yüze uygulayıp 15 dakika bekletin. Ardından ılık su ile yıkayıp buz küplari ile destekleyin böylece cildiniz sıkılaşmış ve kendini toparlar.

Yorum Gönder

0 Yorumlar