Ticker

6/recent/ticker-posts

Fibroterapi ve Fibrogell

Fibroterapi ve Fibrogell

Cilt altında kalojen ve elstin lifleri azaldığında yüz çizgileri oluşur. Bugüne dek bu problemin giderilmesi için cildi destekleyen çeşitli dolgu malzemeleri kullanılmaktaydı.

Ancak bu dolgu malzemelerin yan etkileri olduğu kadar etki süreleri de oldukça kısaydı. Yeni geliştirilen 'Otolog kültüre fibroblast enjeksiyonu' FİBROGELL tekniğiyle her iki problem de aşıldı.

Uygulama USA den FDA onayını almış, sonuçları izlenmiş, denenmiş ve başarısını kanıtlamış son derece güvenilir ve yaygın kullanılan bir yöntemdir.

Uygulama

Bu yöntemde hastanın güneşten hasar görmemiş olan bir cilt bölgesinden (tercihen kulak arkası) küçük bir parça alınıyor ve cilt örneği gerekli işlemlerden geçirilerek içeriğindeki fibroblast hücreleri ayrıştırılıyor, bu hücreler 3 hafta boyunca özel koşullarda çoğaltılıyor.

Çoğalan hücreler hyalüranik asit denilen ve çok sık kullanılan dolgu malzemesi içinde hastaya 3. haftanın sonunda küçük bir iğne ile enjekte ediliyor. Malzeme yüz bölgesinin tamamına, kırışıkların bulunduğu bölgeye yoğun olmak şartıyla tüm yüz cildine uygulanabilmektedir.

Enjekte edilen hyalüranik asit erken ve orta düzeyde bir dolgu efekti yapmakta, fibroblast hücrelerse iki ay sonra kollogen sentezini arttırmaya başlar. Bu dönem biyolojik saatin geriye döndüğü zamandır.

Sonuç

Zamanla artan bir iyileşme ve kırışıklıkların dolması ve en önemlisi oluşacak kırışıklıkların önlenmesi anlamına gelmektedir.Yani gençlik ve zamanı durdurma aşısı olarak yorumlanabilir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar