Ticker

6/recent/ticker-posts

Tatlı Badem Yağı faydaları

Tatlı Badem Yağı faydaları

Kuru ve çatlak ciltler üzerinde olumlu etkileri olur. Tatlı Badem Yağı E vitamini ve mineraller bakımından zengindir. Bu bakımdan E vitaminine ihtiyaç duyulan yerlerde kullanılabilir.

Pürüzleri giderir. Ayrıca saçları besler ve dökülmesini önler. Kabızlığı giderir. Özellikle hassas ve kuru ciltlere uygulandığı gibi her cilde de uygulanabilir.

Tüyleri besleyip uzatma özelliği bulunuyor. Kuru ve çatlak ciltleri onarmak için kullanılır. Kaş ve kirpikleri uzatmak için kullanılır. Vücut için bakım kremi olarak da kullanılabilir. Uygulandığı yerdeki hücreleri canlandırır. Saçı besleyici özelliği olup saç dökülmesini önler. Cildin ve saçların E vitamini ihtiyacını giderir.

Tatlı Badem Yağı ayrıca müshil özelliğine de sahiptir. Bu nedenle kabızlık tedavisinde etkilidir. Makyaj temizlemede, saç, tırnak, el ve ayak bakımında etkilidir. Kaşıntı, pişik, tahriş, yanık durumlarında gönül rahatlığı ile tercih edilebilir. Hamile bayanlar karın bölgesinde yırtıklar oluşmaması için ilk çağlardan bu yana Tatlı Badem Yağı kullanırlar.

Bütün bu özelliklerinin yanı sıra Rugan ayakkabıların yürüdükçe kırılıp çatlamaması için yüzeye haricen uygulanan bi preparattır.

Saç diplerine masaj olarak uygulanır. Kabızlık için günde 1 çay kaşığı içilir. Cilde masaj olarak uygulanır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar