Ticker

6/recent/ticker-posts

Yaban Mersini Suyu faydaları

Yaban Mersini Suyu faydaları

Avrupalı bitki uzmanları idrar yolu enfeksiyonları, böbrek taşları ve diyare gibi çeşitli şikâyetleri tedavietmek için uzun zamandan buyana yaban mersinini kullanmaktadırlar.

Yaban mersini aynı zamanda güçlü bir antioksidandır. Gözlerdeki ve vücudun başka bölümlerindeki hücreleri serbest radikallerden ve toksinlerden korumada da etkili olarak kullanılabilir.

Yaban mersini takviyeleri günümüz tıp kültüründe, özellikle katarakt ve gece zayıf görme dâhil
görme sorunlarının tedavisinde hızla artan bir şekilde kullanılır hale gelmiştir.

Yaban Mersini Suyu; Cilt iüzerinde olumlu etkileri vardır. Kansere karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır. Yaban mersini, kansere sebep olan serbest radikalleri yenen ve kolajeni bozulmaktan koruyan antosiyaninler bakımından zengindir.

Meyvelerin suyunu çıkarmak yerine, yaban mersini meyvelerini ezerek tüketirseniz bol lifli bir içecek de elde edersiniz.


Yaban Mersini hakkında yapılan araştırmalar ve sonuçları:


*Amerikadaki Cincinnati Üniversitesince yaban mersini suyuyla ilgili yapılan bir araştırmaya göre yaban mersini suyu öğrenme kapasitesi ve sözel hafızada çok önemli gelişmeler sağlamıştır.

*Ayrıca yaban mersini bitkisinin bazı depresyon belirtilerinin giderilmesine ve kandaki glikoz oranının azalmasına da yardımcı olduğu kanıtlanmıştır

*Yeni Zelanda Gıda Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan ve Molecular Nutrition &Food Research’de yayınlanan araştırma sonucuna görede yaban mersini egzersize bağlı olarak kas dokusunda meydana gelen oksidatif stresle mücadelede etkili olmaktadır.

*İngiltere’de yapılan araştırmaya göre yabanmersini, böğürtlen ve erik gibi mor renkli meyveleri düzenli olarak tüketmek Alzheimer, multipl skleroz, kanser ve kalp sorunlarına karşı direnç sağlamaktadır.

*Şeker hastalığı nedeni ile oluşan göz bozukluklarını engellemede, göz yorgunluğunu gidermede, katarakt ve gece zayıf görme dâhil görme bozukluklarının giderilmesinde olumlu etkileri bulunmaktadır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar