Ticker

6/recent/ticker-posts

Rahim kanseri için şifalı bitkiler

Rahim kanseri için şifalı bitkiler


Rahim kanseri nedir? 
Çoğunlukla rahim boynunda ve vajinanın başlangıç kısmında meydana gelen bir hastalıktır. Çok düşük yapan veya çok doğuran kadınlarda daha fazla görülür. 
Tıp dilinde uterus kanseri denir. Vajinadan kan veya fena kokulu akıntı gelir. Bu belirtileri yaşayan kadınların vakit geçirmeden doktora başvurmaları gerekir. 
Rahim kanserinin belirtileri nelerdir?En önemli belirtilerinden biri menapoz sonrası oluşan kanama, menapoz öncesinde ise uzun ve düzensiz adet kanamaları yaşayan kadınlar kesinlkle bir uzmana baş vurmalılar. 
Rahim kanseri teşhisi nasıl konur? rahim kanseri şüphesi olan kadınların jinekolojik muayene ile rahimden parça alınıp uzmanlar tarafından yapılan inceleme ile kesin tanı konur.  
Rahim kanseri için şifalı bitkiler
 
Enginar

Enginar kanda mevcut üre ve kolesterol miktarını düşürür. İdrarı söktürür. Kan şekerini düzenler.

Damar sertliğini ve kalp hastalıklarını önler. Böbrek kumlarının dökülmesine yardım eder.

Prostat, meme ve rahim ağzı kanserlerine karşı etkilidir. Enginarda bulunan Silymarin maddesinin, hücrelerin zarar görmesini önlediğini belirten araştırmacılar, ayrıca Silymarinin, prostat, meme ve rahim ağzı kanserlerini önlemede de faydalıdır.

Araştırmacılar ayrıca enginarın , fiber, magnezyum, folate ve C vitamini içerdiğini, bu sebzeyi bol bol tüketen kişilerin, bulundukları yaştan daha genç gösterdiğini açıkladılar.

Lahana

Lahana kansere karşı etkili olan sebzelerin başında gelir. Lahana hem bol miktarda B, C ve E vitamini, hem de potasyum içerir. Özellikle meme ve rahim kanserlerine karşı etkilidir. Vücutta biriken toksik maddelerin vücuttan atılmasına destek olur.

Lahana kandaki şeker miktarını düşürür. Safra kesesi ve sarılık hastalıklarına iyi gelir. Lahana ayrıca astım için de yararlıdır. Lahana bağırsak kanseri için de etkili. Lahana kanser hücrelerinin çoğalmasını engelleyen kimyasal bir madde (isotiocyanates) içermektedir.

ABD'de yapılan bir araştırmaya göre, haftada bir gün lahana yiyenlerin bağırsak kanseri olma riskleri üçte iki oranında azalmaktadır.

Soya

Sağlıklı ve uzun yaşamak isteyen herkesin mutlaka soya tüketmesi tavsiye ediliyor. Soya, içerisinde östrojen hormonuna benzer işlev gören ve östrojen hormonun etkilerini sulandıran bir madde barındırır ve bu da kadınların bünyesi için son derece etkilidir.

Çünkü, hücre yenilenmesini hızlandıran östrojen hormonunun aşırı derecede üretimi, göğüs, rahim ve boyun kanserlerine yakalanma riskini çok arttırır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar