Ticker

6/recent/ticker-posts

Kansere karşı koruyucu yiyecekler

Kansere karşı koruyucu yiyecekler

Günde 5 porsiyon sebze ve meyve tüketilmesi kanser riskini yüzde 20′den fazla azaltıyor.

Kanser türleri ve bunlara karşı koruyucu yiyecekler:

 Mesane kanseri : Sarımsak, yeşil yapraklı sebzeler, soya ürünleri, çay (yeşil ya da siyah), sarı-turuncu sebzeler, yoğurt ve diğer fermente süt ürünleri. Mesane kanserine karşı koruyucudur.

Göğüs kanseri : Yüzde 1 yağlı süt, elma, buğday kepeği, Brezilya fındığı, baklagiller ve fasulyeler, brokoli, Brüksel lahanası, küçük mantarlar, lahana, havuç ve havuç suyu, kiraz, vişne, yağlı balık (somon, ton), keten tohumu, keten tohumu yağı, sarımsak, kök lahana, düşük yağlı süt ürünleri, kabuklu yemişler, kırmızı turp, soya ürünleri, ıspanak, tam tahıllar, sarı-turuncu sebzeler, yoğurt.

Kolon kanseri : Brezilya fındığı, brokoli, Brüksel lahanası, lahana, havuç, karnabahar, sap kereviz, yağlı balıklar, sarımsak, üzüm ve üzüm suyu, kara lahana, baklagiller, kıvırcık, düşük yağlı süt ürünleri, kabuklu yemişler, yulaf kepeği, tam tahıllar, yoğurt ve diğer fermente süt ürünleri.

Yemek borusu kanseri : Yeşil çay, domates, domates ürünleri.

Karaciğer kanseri : Sarımsak, yeşil çay.

Akciğer kanseri : Brezilya fındığı, brokoli, Brüksel lahanası, lahana, havuç ve diğer sarı turuncu sebzeler, karnabahar, acı biber, kara lahana, düşük yağlı süt ürünleri (kaymağı alınmış süt hariç), soğan, portakal, ıspanak, diğer yeşil yapraklı sebzeler, domates ve domates ürünleri.

Yumurtalık kanseri : Brokoli, Brüksel lahanası, lahana, karnabahar, kara lahana ve diğer yeşil yapraklı sebzeler, sarı-turuncu sebzeler.

Pankreas kanseri : Baklagil, çay, domates ve domates ürünleri. Kanserden koruyucu etkilere sahiptir

Prostat kanseri : Brezilya fındığı, Brüksel lahanası, brokoli, lahana, kanola yağı, karnabahar, kara lahana, az yağlı süt ürünleri, zeytinyağı, fıstık yağı, soya ürünleri, domates ve domates ürünleri, prostat kanserini önleyici etkileri gözlemlenmiştir.

Mide kanseri : Brokoli, Brüksel lahanası, lahana, bakla, sarımsak, yeşil çay, kara lahana, soğan, portakal ve diğer narenciye meyveleri, domates ve domates ürünleri, tam tahıllar.


Dr. Maggie Greenwood Robinson-"Kanserle Savaşan Yiyecekler” adlı kitabından alıntıdır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar