Ticker

6/recent/ticker-posts

elif güveloğlu cilt lekeleri için çilek maskesi

Her cilt tipi için leke açıcı çilek maskesi tarifi :


Malzemeler:

- 1 tatlı kaşığı taze süt kaymağı
- 2 adet orta boy olgun çilek
- 1 tatlı kaşığı organik süzme bal

Hazırlanışı: Çilekleri bir çatal yardımı ile püre haline getirin ardından içine kaymak ve balı ekleyip karıştırın ve kalın kıvamlı bir karışım elde edin

Uygulanışı: Maskeyi uygulamadan önce saçlarınızı arkadan toplayıp yüzünüzü iyice açın. Çilek maskesini temizlenmiş yüzünüze göz çevreniz hariç yüzünüze ve boynunuza sürün. 10 dakika bekledikten sonra yüzünüzü ılık bir suyla yıkayın, gül suyu sürün.

Etkileri : Çilek maskesi bütün cilt tipileri için uygundur, yani hassas ciltler de kullanabilir, çilek maskesi belirli periyotlarda ve sürekli uygulandığında(yani bir kaç ay uygulandığında), ciltteki lekelerin açılmasına yardım eder. Ayrıca çileğin içindeki yüksek antioksidanlardan nedeni ile cildiniz canlanır.

Çilek maskesinin leke giderici özelliği, içine kaymak yerine yoğurt kullanılarak daha da artırılabilir. Çileğin için bulunan meyve asitleri ve yoğurta da bulunan laktik asit, çok pahalı leke açıcı kremlerin üretiminde kullanılan ana etken maddelerdir.

Dr. Elif Güveloğlu


Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Merhaba
    1 tatlı kaşığı doğal süzme bal yazmışsınız. Doğal derken markette aldığımız kavonuzdaki baldan mı bahsediyorsunuz? Doğal balı nereden bulabiliriz?

    YanıtlaSil
  2. peki bu maske sadece yüz için mi uygulanabilir?Dekolte ve sırt bölgelerindeki güneş lekeleri için de uygun olur mu?Yoksa o bölgeler için uygulanabilecek daha etkili bir karışım var mı?Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Mucize iksirler bloğumuzda Uzmanların tariflerini sizlerle paylaşıyoruz. Uzmanların sitemizle hiçbir bağlantıları yoktur.