Ticker

6/recent/ticker-posts

Cilt için sütün faydaları

Cilt için sütün faydaları

Süt sadece vücudumuzu içerden beslemez, dışardan da cildimizi nemlendirir, yumuşatır ve elastikiyet vererek güzelleştirir.

Tarih boyunca en ünlü kadınların güzelleşmek için süt ve türevlerini kullandıkları bilinmektedir.

Bu bakımların en ünlüsü Cleopatranın süt banyosudur.

Sütte mevcut olan laktik asit; cildin en üst tabakasında etkilidir. Cildi derinlemesine temizleryip ölü derilerden arındırarak pürüzsüz bir görünüme kavuşmasına destek olur. Süt banyoları ve sütle yapılan bakımlardan hemen sonra cilt parlar, rengi canlanır ve esnekliği artar. Ayrıca, sütün içeriğindeki yağlar cildi besler.

* Dirsekler; Eğer dirsekleriniz sertleşerek kurumaya başladıysa bir parça pamuğu sütle ıslatıp dirseklerinize sürerek 15 dakika kadar bekletin. Bu uygulamayı bir hafta boyunca tekrarlayın. Bu işlem sonunda saten gibi pürüzsüz dirseklere sahip olacaksınız,

* Pürüzsüz bir ten için : Cildinizi temizledikten sonra süte batırdığınız bir parça pamukla silin, sütü cildinize iyice yedirdikten sonra 4-5 dakika bekleyin Ardından cildinizi ılık su ile durulayın . Bu uygulama cildinizin genç ve pürüzsüz olmasına yardımcı olur, bu uygulamayı sadece yüz ve boyun çevrenizle sınırlandırmadan bütünn bedeninize uygulamanız da mümkün.

* Yağlı cilt için; yağlı ciltler için iyi bir dengeleyicidir, nemini almadan fazla yağı giderir. 1 ölçek çiğ süt ile 1 ölçek yulaf kepeğini bir kapta karıştırın, bu karışımla yüzünüzü iyice silin, Kısa sürede parlak ve yumuşak bir cilde sahip olacaksınız. Bu karışım 3 gün buzdolabında saklayabilirsiniz.

* Kuru cilt için; 1fincan çiğ süt ile 1fincan gülsuyunu bir kapta karıştırın . Bir parça pamuk kullanarak bu karışımla cildinizi silin. Cilt için iyi bir temizleme sütü elde etmiş olursunuz.

* Karma ciltler için; 1 fincan süte 1 küçük salatalık rendeleyerek 5 dakika kaynatın. Soğuduktan sonra süzerek bir şişeye koyun. Bu da cildiniz için harika bir temizleme sütü olacaktır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar