Ticker

6/recent/ticker-posts

Ağız kokusunu gidermek için

Ağız kokusunu gidermek için

Ağız kokusunun pek çok nedeni vardır. Diş etleri, bademcik, yemek borusu veya mide sorunları neden olabilir.

Bununla birlikte yediklerimizde; sarımsak, soğan ve köri vb yediğinizde nefesiniz toksik bir hale gelir.



Balık ve bazı peynir çeşitleri de aynı etkiye neden olur. Bazı kokular 24 saat ya da daha uzun bir süre kanınızda kalır, bu nedenle sadece dişlerinizi fırçalamak ya da diş ipi kullanmak tek başına hiç bir işe yaramaz.
Bu nedenle nefesinizi tazelemenize yardımcı olacak yiyecekler tüketmeniz daha yerinde olacaktır.

Ağız kokusunu önlemek için tüketebileceğiniz gıdalar:

Elma, armut, havuç ve turp nefesinizi tazelemek ve temizlemekte çok etkilidir. Bunlar içerdikleri gıda lifleri sayesinde tükrüğü temizler, aynı zamanda damakta tatlı bir tat bırakırlar.

Tarçın ve Nane Filizleri: sarımsak ve soğan kokularına karşı etkilidir. Tarçın kabuklarının içeriğinde ki özel bir yağ, ağızda bulunan bir tür bakteriyi yok eder. Tarçın ya da nane aromalı sakızlar da benzer etkilere yapar. xylitol bileşkeni içeren sakızlar diş çürüklerini önlemeye de yardımcı olur.

Limon: Bir limonu ortadan ikiye bölerek emebilirsiniz. Limonu direk emerek tüketmek istemiyorsanız, bir bardak sodanın içine limon dilimleri atarak içebilir, sodanız bittikten sonra limon dilimlerini yiyebilirsiniz. Limon aromalı şekerler tüketmek daha pratik olabilir.

Maydanoz: Maydanozun nefesi tazeleme özelliği bulunmaktadır. Bunun yanı sıra taze biberiye de aynı derecede etkili olabilir.
Eğer ağız kokusunu daha egzotik tatlarla çözmek isterseniz anason, kakule, kişniş, rezene gibi baharatları kullanabilirsiniz. Çok az ölçülerde tüketeceğiniz bu baharatlar sayesinde yemek sonrasında içeceğiniz kahve bile ağzınızda daha sonra kötü bir tat bırakamayacaktır.

Yoğurt: Eğer gün içinde yağlı ve kötü kokabilecek gıdalar tükettiyseniz lezzetli bir alternatifi olarak yoğurt yemeği tercih edin. Günde bir ya da iki kere yiyeceğiniz yarım kap yoğurt ağzınızda oluşacak hidrojen sülfür kokusunu gidermeye yardım eder.

Genellikle ağzınızın içini çürük bir yumurta gibi kokutan hidrojen sülfürdür. İçine C vitamini açısından yüksek meyveler koyarak yoğurdunuzu lezzetlendirebilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar