Ticker

6/recent/ticker-posts

Zayıflamak için Meyve Ve Sebze yiyin

Zayıflamak için Meyve Ve Sebze yiyin

Mayo Clinic doktorları, geliştirmiş oldukları son diyeti uygulayıp günde dört porsiyon sebze, üç porsiyon da meyve yiyen herkesin ideal kilosuna kavuşacağını söylüyor.

İdeal kilolarına ulaşmak için çabaladıkları halde bir türlü başarılı olamayan kişiler için uzmanlar son geliştirdikleri formülü açıkladı:

"Günde en az dört porsiyon sebze, üç porsiyon meyve..." Meyve ve sebzelerin büyük oranda lif ve su içerdiğini vurgulayan Mayo Clinic doktorları ve beslenme uzmanları, klasik kahvaltı anlayışının da değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Sabah kahvaltısında yağ, yumurta, reçel yerine yine sebze ve meyve ö
neren uzmanların kısaca mesajı şöyle: "Her acıktığınızda meyve, sebze yiyin, miktarı önemli değil." Brokoli gibi yeni ve farklı sebzelerin denenmesini de tavsiye eden uzmanlar, salatada yalnız marulla sınırlı kalınmamasını, pazı, hindiba, tere, ıspanak, lahana gibi sebzelere de yer verilmesini önerdiler.

Bağırsak kanserinin önlenmesi için sebze-meyve çok faydalı

Mayo Clinic doktorları, bağırsak kanserinin yüzde 75 oranında riskli yaşam şekli ve keyif verici maddelerin aşırı tüketilmesinden kaynaklandığını belirterek, bağırsak kanserinden korunmak isteyen herkese çiğ ve taze sebze, meyve yemelerini tavsiye ediyorlar. Düzenli olarak sebze, meyve yiyen kişilerin, bağırsak kanserine yakalanma riskini büyük ölçüde düşürdüklerini belirten uzmanlar, sadece çiğ ve taze sebze, meyve yemenin yeterli olmadığını hatırlatıp düzenli olarak egzersiz ve spor yapılması gerektiğini de hatırlatıyor.

Siz de bunları mutlaka deneyin:

Sebzeleri çorbalara ilave ederek tüketin.

Pişmiş ya da püre halindeki sebzeleri yemeklerinize sos yapın.

Kahvaltılarınızda çiğ sebze ve meyve de tüketin.

Salatalarınızın mümkün olduğu kadar zenginleştirilmiş olmasına dikkat edin.

Yemek menülerinize çiğ sebzeleri ilave edin.

Köfte yaparken kıymanın içine
patates,havuç veya elma ilave edin.

Yorum Gönder

0 Yorumlar