Ticker

6/recent/ticker-posts

Zayıflama için bitki çayları tarifi


Zayıflatıcı bitki çayları tarifleri :

1-MATE ÇAYI: Kan dolaşımını hızlandırıcı kafein sayesinde daha fazla enerji harcanmasını sağlıyor. İçindeki C vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Yapılışı: Bardak başına bir tatlı kaşığı konularak sıcak su ile 5-6 dk demlendirilir.

2-OOLONG ÇAYI:
Yağların yakılmasını hızlandırıyor ve vücutta yağ depolanmasını sağlayan enzimlerin salgılanmasını yavaşlatıyor.

Yapılışı: Bardak başına bir tatlı kaşığı konularak sıcak su ile 2-3 dk demlendirilir.

3-KAYIN AĞACI YAPRAĞI ÇAYI:
İçerdiği etken maddeler, vücuttaki fazla suyun ve zararlı maddelerin atılmasını kolaylaştırıyor.

Yapılışı:
Bardak başına bir tatlı kaşığı konur ve üzerine sıcak su eklenerek 10-15 dk demlenmeye bırakılır.

4-LİMON OTU ÇAYI: Yağların yakılmasını kolaylaştırıyor, içerdiği A vitamini sayesinde cildi güzelleştiriyor. Bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor.

Yapılışı: Bardak başına bir tatlı kaşığı konur ve sıcak su ile 3-5 dk dinlendirilmeye bırakılır.

5-YEŞİL ÇAY: Vücuttaki yağın yakılmasını hızlandırır, bağırsaktan dokulara yağ emilimini azaltır. Kanser riskini düşürücü etkisi vardır.

Yapılışı: Bir demlik çay yapmak için bir tatlı kaşığı yeterlidir. Sıcak suyu döktükten sonra 5 dk demlenmesi gerekir.

6-CİVANPERÇEMİ ÇAYI: Sindirimi hızlandırıcı etkisiyle iyi bir yağ yakıcıdır. İçerdiği yağlar sayesinde gaz spazmı ağrılarını da hafifletir.

Yapılışı: Bardak başına 1-2 tatlı kaşığı konur ve sıcak su ile 5-10 dk dinlendirilmeye bırakılır.

7-ISIRGAN OTU ÇAYI: Fazla suyun vücuttan atılmasını sağlayarak kilo verdiriyor. Kanserden koruyucu etkisi vardır.

Yapılışı: Bardak başına iki tatlı kaşığı konularak kaynatılır, 10 dk bekletildikten sonra içilir.

8- AYNISEFA ÇAYI: Dolaşım sistemini uyarıcı, kan ve vücudu zararlı yağlardan temizleyici özelliğe sahiptir. Terletici ve idrar söktürücü de olması, vücutta şişkinlik yapan fazla suyun atılmasına yardımcı olur.

Yapılışı:
Bir çay kaşığı aynısefanın üzerine iki bardak kaynar su ilave edilerek 5 dk demlenmeye bırakılır.

9-ZENCEFİLLİ KARIŞIM ÇAYI:
Bağırsakları çalıştırır ve yiyeceklerin sindirilmesini hızlandırarak sindirimi kolaylaştırır.

Yapılışı: 1 kabuk tarçın, 4-5 kakule tanesi,1 kök zencefil,2 karanfil tanesi ve bir fiske karabiberi karıştırın. 5 bardak suya 2 yemek kaşığı çay katın ve 10-20 dk hafif ateşte kaynatın. 10-15 dk. Beklettikten sonra süzgeçten geçirin.

10-KEKİK ÇAYI: Vücut yağlarını erittiği ve damar tıkanıklarını önlendiği biliniyor. Kan dolaşımını uyarıcı etkisi vardır.

Yapılışı: 1-2 çay kaşığı kekik, 1 bardak kaynar suyla demlenir.7-8 dk sonra süzülüp içilebilir.

NOT: Bitki çayları her ne kadar zayıflamaya yardımcı olsa da, çok uzun süreli kullanımlarda bağırsaklar üzerinde olumsuz etkileri olduğu gözlenmiştir. Bu yüzden dikkatli tüketilmelidir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar