Ticker

6/recent/ticker-posts

Yaz sıcaklarından korunmak için öneriler

Yaz sıcaklarından korunmak için öneriler

Yaz sıcaklarının olumsuz etkilerinden korunabilmek için uzmanlar, enerji ve vitamin deposu olan karpuz, üzüm ve şeftali gibi yaz meyvelerinden bol bol tüketilmesini tavsiye ediyorlar.

Yazın sıcakların da etkisiyle vücutta fazla su kaybı meydana gelmesi sonucu bayılma hissi, bulantı, baş dönmesi gibi sağlık problemleri baş gösterebilir. Artan sıvı kaybını önlemenin en kolay yolunun su içmektir, bu nedenle günde en az 2–2,5 litre su tüketilmesine özen gösterilmesi gerekir.

Yaz sıcaklarından korunabilmek için enerji ve vitamin deposu olan karpuz, üzüm, çilek, kiraz ve şeftali gibi yaz meyvelerinin bol bol tüketilmesi gerekir.

Yaz aylarında içinde salatalık, domates, marul gibi sebzelerin bulunduğu salata türü hafif yemekler, tatlı türü olarak da kalsiyum açısından zengin olan taze sıkılmış meyve suyu, süt ve dondurma gibi gıdalar tüketilmeli.

Bu gıdalarda, bulunan kalsiyum da kalbin düzenli olarak atmasını sağladığı gibi, sinir sistemine de yardımcı olur. Uykusuzluğa da iyi gelir. Vücudun su ihtiyacını da karşılar.

Yorum Gönder

0 Yorumlar