Ticker

6/recent/ticker-posts

Pervin Bulgak Gözaltı morlukları ve şişkinlikler için

Gözaltı morlukları ve şişkinlikler için

1 çay kaşığı Zeytinyağı

1 çay kaşığı Buğday yağı

2 çay kaşığı Patates suyu

Gözaltınıza sürün ve sonra ılık pamukla silin.

Pervin Bulgak

Kadınların en büyük korkularından biri de şiş gözler, göz altı morlukları ve göz çevresi kırışıklıklarıdır. Fakat dengeli beslenme ve doğal yollarla yapılacak bakımlarla, siz de bu kâbustan kurtulabilirsiniz.

Güzelliğin en önemli silahı olan gözler, yüzümüzün en hassas bölgesi olduğu için daha erken yaşlarda kırışık tehlikesi ile başbaşa kalmaktadır. Bu nedenle de, göz çevresine ekstra bakım uygulamak gerekmekte. Göz altı bölgesine özel ürünler kullanılmalı.

En doğru seçim ise ; tahriş etmeyen ve alerjik olmayan yağsız nemlendiriciler tercih edilmeli ve doğal yöntemlerle cilt beslenmelidir. İşte doğal yöntemlerle göz çevresi bakımı ve egzersizler...

Beslenme: Dengeli beslenmek, sağlık için değil güzellik için de yararlı. Vücudumuz için gereken her türlü besini her gün düzenli olarak tüketmek gerekiyor. Bununla birlikte gözlerin dostu olan A vitamini deposu yiyeceklere günlük öğünlerde mutlaka yer verin.

Dinlenme: Uykunun azı da fazlası da zararlı. Her gün 8 saatlik düzenli uyku, göz sağlığı bakımından oldukça faydalıdır. Her gece aynı saatlerde uyumak, yorgun gözleri dinlendirir. Özellikle yoğun tempoda çalışanların düzenli olarak uyumaları ve mümkünse öğle yemeğinden sonra gözlerini 5-10 dakika dinlendirmeleri çok yararlı olacaktır.

Temizlik: Göz makyajı, her gece uyumadan önce mutlaka temizlenmeli. Fakat temizleme işlemi göz çevresini tahriş etmeden ve yumuşak hareketlerle yapılmalı. Rimel ya da far kalıntıları veya uygun olmayan temizleme ürünleri gece boyunca cilde zarar verebilir, hatta kirpiklerin dökülmesine neden olabilir. Bu nedenle özellikle tercih edilen ürünlere özellikle dikkat edilmeli.

Yorum Gönder

0 Yorumlar