Ticker

6/recent/ticker-posts

Kefirin faydaları - Mucize içecek

Kefirin faydaları

Kefir yoğurt gibi fermente edilerek elde edilen bir süt ürünüdür. Kefir nekadar çok bekletilirse tadı daha da ekşir ve içeriğinde çok az olan alkol oranı artar.

Çok nadir olarak bazıları ilk başta fazla kefir içmeye dayanamaz. Bu gibi durumlarda içecekleri kefir miktarını yavaş yavaş artırmaları daha doğru olacaktır.

Bazı insanlar toksinlerden arınma sırasınsda toksinlerin geçtiği dokularda birtakım rahatsızlıklar oluşabilir. Bir süre sonra, toksinler vücudun dışına çıkmaya başlar ve kişi kendisini çok daha iyi hissetmeye başlar.

Kefirin kıvamının ve tadının ayarlanması için ne yapılmalı?

Eğer kefiriniz tatlı ise ve siz ekşi olmasını arzu ediyorsanız kefirinizin mayalanma süresini 48 saate kadar uzatın. 

Kefir ekşidikçe yararı artacaktır. Ayrıca alkol miktarı da artar. 

Kefiri tatlı olarak içmeyi seviyorsanız mayalanma süresinin 24 saati geçmemesine dikkat ediniz ve kefirinizi buzdolabında muhafaza edin. 

Kefirin daha katı olmasını arzu ederseniz ayırdığınız kefir ayranını bir kaç saat buzdolabında bekletiniz.

Kefir ne kadar tüketilmeli?

Kefiri yiyebildiğiniz yoğurt miktarı kadar tüketebilirsiniz. Başlangıçta bir çay bardağı kefir için daha sonra miktarı azar azar artırın. 

Kefir günlük olarak genellikle 250-1000 mL kadar içilmektedir. Kronik rahatsızlıkları olan bireyerin en az bir litre kadar tüketmeleri tavsiye edilmektedir.

Yoğurt ile Kefir arasındaki farklar nelerdir?

kefir ve yoğurt sütün fermante edilmesiyle elde edilir. Görünüşte birbirlerine çok benzerler. Yoğurt prebiyotik bir besindir probiyotiklerin üremesini artırır. Kefir de probiyotiktir ancak kendisi faydalı mikro organizmadır.

Yoğurdun içeriğinde mikro-organizma olarak sadece bifidobakterler ve laktobasiller yer almaktadır.

Kefirde ise bunların dışında Lactobacillus Caucasus, Leuconostoc, asetobacter ve streptokok gibi bakteriler ile Saccharomyces kefir ve Torula kefir gibi mantarlar bulunmaktadır.

Sonuç olarak evinizde üreteceğiniz yoğurt sağlığınız için çok iyi, kefir ise daha iyidir. Kefir vücutta tümör oluşmasını engeller veya mevcut tümörün ilerlemesini önler. 

Kefirde bulunan mikro organizmalar bol miktarda vitamin (K vit, B1 vitamini, pantotenik asit, niasin, folik asit B12, ve biyotin) sentezi yapmaktadırlar.

Kefirde bulunan mikro organizmaların ürettikleri biyotin öteki B kompleks vitaminlerinin emilimini de çoğaltmaktadır. 

Kefirde bulunan özel bir madde sebebi ile kronik hepatit ve mültipl skleroz hastalıklarda tedavi edici özelliğe sahip doğal ve ucuz bir seçenektir.

Kefirin içindeki bakterilerin oluşturduğu laktaz, süt şekerini sindirir. Kefirin laktozu düşürme özelliği yoğurttan daha fazladır. 

Çünkü yoğurtta sadece iki probiyotik (L. bulgaricus and S. thermophilus) varken kefirin içinde 40 dan fazla probiyotik bulunmaktadır. Eğer Kefir 2 kere mayalanırsa mevcut olan laktoz düzeyi sıfıra yaklaşmaktadır.

Kefir aynı zamanda hafif bir sakinleştirici ve depresyon azaltıcıdır. Tatlı bir gevşeme ve uyku hali verir. Kefirin depresyon azaltan etkisi magnezyum, triptofan ve kalsiyum içeriğinin yüksek olmasına bağlanmaktadır. 

Buna benzer özellikler yoğurtta da bulunmaktadır.


Yorum Gönder

0 Yorumlar