Ticker

6/recent/ticker-posts

Güzelliğinize güzellik katmak için Avokado

Güzelliğinize güzellik katmak için Avokado

Avokado güzelliğinize güzellik katar. Çok güçlü bir antioksidan olan glutatyo'nun en iyi kaynaklarından biri Avokadodur.
Avokado vücudunuzu tehlikeli olan oksitlenmiş yağlardan arındırır ve hücrelerinizin hasarına neden olabilecek serbest radikalleri de etkisiz hale getirir.

Çoğumuz yağlı olduğu için avokadodan uzak durmaktayız, ancak avokadodaki yağ makul miktarda doymamış yağlardandır ki bu tür yağlar da pürüzsüz ve sıkı bir cilt için gerekli olan yağlardır.

Bunun yanı sıra avokadonun besin değeri de yüksektir. Vücudunuzun diğer sebze ve meyvelerde bulunan alfakaroten, betakaroten ve likopen gibi besin emilimini artırır. 

Bu nedenle salatalarınızda iyi yağ kullanmaya dikkat edin ve kendinize biraz daha güzellik katmak istiyorsanız içine bir de avokado ilave edin.
İdeal dozaj haftada 1 kere avakado yemektir.

Güzel cilt için biotin


Biotin, yağ sentezi için gerekli bir vitamindir-vücudunuzdaki yağın üretilmesi için gerekli hücreleri biraraya getiren asetil Co-A carboxylase enziminin çalışabilmesi için gereklidir. 

Biotin eksikliği seboreik dermatit gibi cilt hastalıklarına neden olabiliyor. Avokadoyla beraber domates, soya fasulyesi, tam tahıllar ve yumurta sarısı gibi besinler güçlü biotin kaynaklarıdır.


Yorum Gönder

0 Yorumlar